Bloggar 

Världsklass seminarium

Efter en tids skada så är jag nu tillbaka på mattan och rullar igen. Även om jag inte kan/vågar gå fullt ut än så känns det bara så fruktansvärt skönt att vara tillbaka och peppen har aldrig varit större.. Sen kom Bernardo Faria och höll ett två dagars seminarium i Stockholm och peppen steg upp 10 steg till!
För er som inte vet vem Bernardo Faria är så är han en 4-faldig världsmästare (som svart bälte) från Team Alliance Jiu Jitsu. Känd för sin deep half guard och pressure passing.
Det var fullsmockat med folk båda dagarna och vi bjöds på världsklass tekniker båda dagarna. Vi gick igenom guard passeringar och deep half guard koncept som har gjort Bernardo en av de bästa atleterna i världen. Koncepten i sig var rätt enkla att förstå men det är dom små & komplexa detaljerna i teknikerna som gör det till världsklass. Det var till och med för mycket goodies att ta in på bara två dagar, så det är tur att man har klubbkamrater som också är lika taggade på att lära sig. Kommer ihåg hur vi satt på vägen hem och skrev ner i detalj alla tekniker vi hade gått igenom så att vi ska kunna drilla allt tusentals gånger tills man får en aning om hur det fungerar!
En hel del sparring bjöds det också på. Tyvärr så fick jag inte chansen att sparra med Bernardo själv, men det fanns dock ett hav av riktigt vassa killar och tjejer att välja mellan. Det är alltid roligt att få rulla med nytt folk, ännu bättre är det ju när alla är grymt duktiga också så det var fruktansvärt kul och givande tycker jag. Nu är jag dock inte helt återhämtat efter skadan och mina muskler i underarmarna är väldigt svaga så under dag två så la dom helt enkelt av. Kunde knappt lyfta armarna. Jobbigt att behöva känna sig klen men det är väl en del av processen. Såg en meme för ett tag sen som passar rätt bra nu och den löd något i stil med; “Having a hard time? – Drink your coffee, put on some gangster rap and deal with it!”  Jag gillar kaffe, inte så mycket gangster rap, men nog fan ska jag ta tag i det! Nu har jag vilat några dagar och låtit all info sjunka in lite så nu är jag redo för nya tag. #TheGrindIsOn
Fantastiskt bra av Hilti Stockholm att arrangera det hela och väldigt bussigt att vi via Hilti Västerås fick komma dit i princip gratis. Mycket godis för en liten peng.. Stort tack och på återseende!
Peace, love & Jiu-Jitsu
faria
Osssssss

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.