Nyheter 

Flera medaljer för Eskilstuna Chang Hun på SM & Swedish ITF Open

tkd-sm-2015

I lördags tävlade Fredrik och Maya Hyllander, båda instruktörer på Eskilstuna Chang Hun Taekwon-Do klubb, för första gången på Svenska mästerskapen i Taekwon-Do ITF som i år gick i Ljungby. Maya tog först guld i klassen mönster senior 3 dan damer och följde sedan upp den medaljen med ytterligare ett guld i kross för damer.

På söndagen var det dags för Swedish ITF Open också gick i Ljungby. Eskilstunaklubben hade tre tävlande på Swedish Open. 11-åriga Jonathan Garheden tog guld i kamp +150cm och silver i mönster.

– Fredrik gjorde en mycket bra insats under SM men det räckte tyvärr inte till medalj berättar Maya. Max Andersson 12 år och William Stålhane 13 år deltog båda i sparring och mönster. De gjorde bra ifrån sig men tyvärr räckte det inte till medalj.

FAKTA TAEKWON-DO ITF
Det finns två organisationer inom Taekwon-Do, ITF & WTF. Inom Taekwon-Do ITF tävlar man i tre grenar  mönster, kross, kamp och specialteknik.

Kamp: Två motståndare fightas mot varandra och man kan vinna på poäng.
Mönster: Man tävlar i att utföra en serie standardiserade tekniker och ställningar som utförs åt olika håll efter ett bestämt mönster.
Kross: Man tävlar i att kross plankor.
Specialteknik: Man tävlar i att hoppa högt och krossar plankor med fottekniker.

 

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.