Nyheter 

European Open i amatör-MMA nästa för Biller

Oskar_Biller

Den 18-22 november åker Oskar Carlström Biller, Nova MMA, till IMMAF European Open i Birmingham, England. Biller representerar då det Svenska MMA-landslaget och han är den enda fightern från Eskilstuna som finns representerad. Axel Karlsson från Strängnäs, nu mera boende i Göteborg, kommer också finnas med i truppen som åker till England. Biller och Karlsson har tidigare tränat tillsammans på Nova MMA. IMMAF är det internationella MMA-förbundet och tävlingen är en öppen tävling för alla MMA-förbund i världen.

– Jag kom med i landslaget eftersom att jag tog silvermedaljen på Svenska Mästerskapen i amatör-MMA berättar Biller. Då varje land får får ha två tävlande i respektive viktklass så fick jag i augusti reda på att jag har en plats i landslaget. Just nu så känns det väldigt nervöst men förväntansfullt och det ska bli riktigt kul att få känna på att tävla utomlands.

Biller har European Open som största prioritet under hösten men tävlande så sent som i augusti i amatör-MMA på Primate Fight Night i Norrköping då han vann på ett lås mot Tobias Harila. Med till Birmingham åker svågern och tillika coachen Andreas Sweström.

– Att Andreas följer med känns tryggt och skönt då han alltid har vart min coach under mina tidigare matcher, fortsätter Biller. Andreas vet hur jag fungerar mentalt och som fighter i buren. Jag ser Andreas som en stor fördel än att endast ha en landslagscoach i ringhörnan. Andreas kommer vara första coach och landslagscoachen kommer vara andra coach under European Open. Träning har i stort sett vart oförändrad senaste tiden, jag har kört mycket teknikträning. Nu kommer träningen förändras och jag kommer trappa upp träningsdosen och intensiteten. Som mest så kommer jag träna två till tre gånger om dagen, sex dagar i veckan.

– Jag vill passa på att tacka mina sponsor MMA Fitness Sweden för all hjälp och mina träningskamrater på Nova MMA, avslutar Biller.

Fakta amatör-MMA
Amatör-MMA är det sista steget i säkerhetstrappan innan man börjar köra som proffs. Skillnaden mellan amatör och proffs är att man kör tre 3 minuters ronder som amatör istället för tre 5 minuters ronder som proffs. Vissa tekniker är förbjudna som amatör också men skillnaden är väldigt liten. Som amatör så använder man också benskydd och något tjockare handskar.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.